Prooi of menu voeren?

Start vanuit de visie: als je een hond of een wolf opensnijdt dan zien ze er van binnen hetzelfde uit. Aangezien de wolf zijn eten niet kookt zijn de meeste honden ook gelukkiger en gezonder op een dieet van rauw voer.

Stel u voor dat vanaf het moment dat u uw pup mee naar huis neemt u ‘moeder/vader’ wolf bent geworden en u hebt voor uw pup een prooi gevangen, of als u niet jaagt een diepvries ‘buit’ bij Kroeze Barf besteld.

Een wolf kijkt niet op zijn horloge en denkt het is half acht en ik moet mijn pups ontbijt brengen. Het is daarom ‘natuurlijker’ om op onregelmatige tijden te voeren, en het beste is eenmaal per dag, net als de wolf. Hiermee voorkomt u ook dat uw hond elke dag op dezelfde tijd gaat kwijlen omdat uw hond zijn eten verwacht, de zogenaamde Pavlov reactie. Ook verhindert het dat uw hond gaat staan springen en blaffen bij het aanrecht of in zijn bench voor zijn eten.

Wat bevat een prooi?
Stel u voor u hebt een kip gevangen voor uw pup en hoeveel groenten en fruit zou in een kip zijn maag en darmen plaats hebben? Niet echt veel, ongeveer zo veel als dat er in een grote walnoot past. In de natuur krijgt de leider van de wolven, de alfa, de lekkerste hapjes zoals het hart, e.d. en de roedel eet voornamelijk spier, huid en bot. Met ons Menu Compleet krijgt uw hond wat zowel de alfa als de roedel voorgeschoteld krijgen, dus het beste van beiden.

Wanneer u zelf uw Barf-menu voor uw hond samenstelt bedenk dan dat de hoofdmoot uit karkas bestaat. Voer a.u.b. nooit varken want honden en ook katten kunnen er doodziek van worden en zelfs aan sterven (ziekte van Aujeszky). Pas op met harde botten van de koe, zoals knieën en ribben, want die kunnen het gebit van uw hond heel snel laten slijten.

Verder geef honden beter geen bonen of uien want daarvan laten ze enorm hinderlijke stinkende scheten. In ons assortiment hebt u een ruime keus aan bot, spier en orgaan, ingrediënten waarmee u ook zelf een goede maaltijd voor uw hond kunt samenstellen of u laat het doen en kiest voor Kroeze Barf Menu Compleet als maaltijd voor uw hond.

Overstappen op Barf

Overstappen op Barf? Er zijn talloze redenen te bedenken waarom hondeneigenaren besluiten om hun hond te laten ‘barfen’ maar de belangrijkste reden is wel de

Lees verder »

Barf, wat is dat?

BARF, wat is dat? Vol enthousiasme, iedere dag opnieuw, kijken honden die het BARF-dieet volgen uit naar hun eten. BARF brengt plezier in het leven

Lees verder »

Barf ingrediënten

Barf ingrediënten Voeding volgens de BARF-methode bestaat uit rauwe botten, spiervlees, orgaanvlees, groenten, fruit, eieren, vis, e.d. Bij Kroeze draait alles om de kip, licht

Lees verder »

Onder Botten vallen onderstaande producten, inclusief BARF Compleet.