Stap 1.
Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg een bakplaat met bakpapier klaar en vergeet niet de pollepel tussen de ovendeur te zetten wanneer u begint met het droog-proces.
Stap 2.
Gebruik een scherp mes en snijdt de Kroeze Kippenlever in stukjes


Stap 3.
Leg de stukken kippenlever op de siliconen vellen of op het bakpapier.

Stap 4.
Nu begint het ‘uitdroog’ proces, plaats de kippenlever in de dehydrator of oven

Stap 5.
Dehydrator op 50 Celsius, ongeveer 6 uur drogen
Oven op 170 Celsius met een pollepel tussen de deur zodat de lucht kan circuleren, ongeveer 4 uur.
Na ongeveer driekwart van de tijd neem de siliconen vellen in de dehydrator weg en leg de hartjes op de plastic matten. Bij de oven nieuw bakpapier op de bakplaat leggen en de kippenlever stukjes omgedraaid op het nieuwe bakpapier leggen.

Stap 6.
Laat de kippenlever stukjes afkoelen en plaats ze dan in een luchtdichte box, in een zip plastic zak of in een vacuüm-zak. Ze zijn in de vriezer minstens 6 maanden houdbaar en in de koelkast ongeveer 2-3 maanden maar meestal zijn ze dan allang op want de honden vinden ze een delicatesse
