Gedroogde Kippenlever

Belonen met BARF

Zelf de allerlekkerste en gezondste beloning snoepjes/koekjes voor uw hond maken?

Waarom zou u überhaupt tijd besteden aan het maken van beloningen zoals koekjes, hartjes, lever of iets dergelijks maken voor uw hond?

Ten eerste is het hartstikke leuk om zelf iets te maken waar uw hond heel erg blij mee is en enthousiast over wordt. Echter het belangrijkste is dat u weet wat erin zit, want wie leest die kleine lettertjes op de zakjes hondenkoekjes nou werkelijk? Deze beloningen zijn zonder kunstmatige geur, kleur of smaakstoffen. En als u merkt hoe graag de hond uw zelfgemaakte beloningen wil ‘verdienen’ dan begrijpt u ook dat v.w.b. uw hond hij helemaal geen behoefte heeft aan ‘gele’ koekjes. Ook voor honden met allergieën is het fijn om zelf beloningen te maken, u weet per slot van rekening het beste waar uw hond niet tegen kan. Daarbij is het goed om te weten dat kip een licht verteerbaar product is wat niet veel calorieën bevat, dus u kunt gerust uw hond eens een keer extra belonen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw hond moddervet wordt .

Dit is nodig:

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Wegwerp handschoenen
  • Weegschaal
  • Dehydrator of oven, als u een oven gebruikt dan leg bakpapier op een bakblik en zet een houten pollepel, dunne lange glazen fles of zoiets tussen de deur zodat de lucht kan circuleren. U kan drogen tussen 100 en 170 graden Celsius een beetje afhankelijk van wat voor oven u hebt. Experimenteer altijd eerst met een klein stukje kip-product.
  • Kippen- hartjes, -lever, -filet, etc. zijn sowieso geliefd bij uw hond, ze zijn er echt gek op en het is licht verteerbaar
  • Luchtdichte plastic box, zip plastic zak of vacuümmachine
  • Koelkast of vriezer

Stap 1.

Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg een bakplaat met bakpapier klaar en vergeet niet de pollepel tussen de ovendeur te zetten wanneer u begint met het droog-proces.

Stap 2.

Gebruik een scherp mes en snijdt de Kroeze Kippenlever in stukjes

Stap 3.

Leg de stukken kippenlever op de siliconen vellen of op het bakpapier.

Stap 4.

Nu begint het ‘uitdroog’ proces, plaats de kippenlever in de dehydrator of oven

Stap 5.

Dehydrator op 50 Celsius, ongeveer 6 uur drogen
Oven op 170 Celsius met een pollepel tussen de deur zodat de lucht kan circuleren, ongeveer 4 uur.
Na ongeveer driekwart van de tijd neem de siliconen vellen in de dehydrator weg en leg de hartjes op de plastic matten. Bij de oven nieuw bakpapier op de bakplaat leggen en de kippenlever stukjes omgedraaid op het nieuwe bakpapier leggen.

Stap 6.

Laat de kippenlever stukjes afkoelen en plaats ze dan in een luchtdichte box, in een zip plastic zak of in een vacuüm-zak. Ze zijn in de vriezer minstens 6 maanden houdbaar en in de koelkast ongeveer 2-3 maanden maar meestal zijn ze dan allang op want de honden vinden ze een delicatesse

Nog meer lekkere recepten:

Gedroogde Kipfilet

Stap 1. Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg

Lees verder »

Hondenkoekjes

Stap 1. Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg

Lees verder »

Onder Botten vallen onderstaande producten, inclusief BARF Compleet.