Hondenkoekjes

Belonen met BARF

Zelf de allerlekkerste en gezondste beloning snoepjes/koekjes voor uw hond maken?

Waarom zou u überhaupt tijd besteden aan het maken van beloningen zoals koekjes, hartjes, lever of iets dergelijks maken voor uw hond?

Ten eerste is het hartstikke leuk om zelf iets te maken waar uw hond heel erg blij mee is en enthousiast over wordt. Echter het belangrijkste is dat u weet wat erin zit, want wie leest die kleine lettertjes op de zakjes hondenkoekjes nou werkelijk? Deze beloningen zijn zonder kunstmatige geur, kleur of smaakstoffen. En als u merkt hoe graag de hond uw zelfgemaakte beloningen wil ‘verdienen’ dan begrijpt u ook dat v.w.b. uw hond hij helemaal geen behoefte heeft aan ‘gele’ koekjes. Ook voor honden met allergieën is het fijn om zelf beloningen te maken, u weet per slot van rekening het beste waar uw hond niet tegen kan. Daarbij is het goed om te weten dat kip een licht verteerbaar product is wat niet veel calorieën bevat, dus u kunt gerust uw hond eens een keer extra belonen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw hond moddervet wordt .

Dit is nodig:

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Wegwerp handschoenen
  • Weegschaal
  • Dehydrator of oven, als u een oven gebruikt dan leg bakpapier op een bakblik en zet een houten pollepel, dunne lange glazen fles of zoiets tussen de deur zodat de lucht kan circuleren. U kan drogen tussen 100 en 170 graden Celsius een beetje afhankelijk van wat voor oven u hebt. Experimenteer altijd eerst met een klein stukje kip-product.
  • Kippen- hartjes, -lever, -filet, etc. zijn sowieso geliefd bij uw hond, ze zijn er echt gek op en het is licht verteerbaar
  • Luchtdichte plastic box, zip plastic zak of vacuümmachine
  • Koelkast of vriezer

Bekijk ook eens:

Stap 1.

Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg een bakplaat met bakpapier klaar.

Stap 2.

Meng met een vork de Kroeze Kipkarkas Mousse met biologisch meel (kan ook glutenvrij meel zijn) met havermoutvlokken, en een rijpe banaan.

500g Kroeze Kipkarkas Mousse
100g meel
50g havermoutvlokken
1 rijpe banaan

Neem een theelepel en een eetlepel en vorm hoopjes op de siliconen vellen of op bakpapier wanneer u in de oven droogt. Hoeft niet in een supermooie ronde koekjes want de hond heeft geen oog voor de vorm, hij eet ieder koekje met dezelfde gulzigheid

Prak alles eerst door elkaar met een vork, daarna neem een wegwerphandschoen en meng/knijp alles fijn en klein.

Stap 3.

Met behulp van een theelepel en eetlepel leg bultjes op de siliconen vellen of op het bakpapier.

Stap 4.

Nu begint het ‘uitdroog’ proces, plaats de hondenkoekjes in de dehydrator of oven, start 1 uur op 70 graden Celsius. Na een uur verlaag de temperatuur tot 55 graden Celsius. In de oven op 170 graden Celsius en controleer vaak hoe droog ze al zijn geworden.

Stap 5.

Na ongeveer 3 uur drogen neem de siliconen vellen in de dehydrator weg en leg de hondenkoekjes op de plastic matten. Bij de oven nieuw bakpapier op de bakplaat leggen en de hondenkoekjes omgedraaid op het nieuwe bakpapier leggen. Nog 1 uurtje drogen op 40 graden Celsius in de dehydrator of 1 uur in de oven.

Stap 6.

Laat de hondenkoekjes afkoelen en plaats ze dan in een luchtdichte box, in een zip plastic zak of in een vacuüm-zak. De hondenkoekjes zijn in de vriezer minstens 6 maanden houdbaar en in de koelkast ongeveer 2-3 maanden maar meestal zijn ze dan allang op want de honden zijn er dol op

Hondenkoekjes

Nog meer lekkere recepten:

Gedroogde Kipfilet

Stap 1. Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg

Lees verder »

Onder Botten vallen onderstaande producten, inclusief BARF Compleet.