Stap 1.
Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Stap 2.
Meng met een vork de Kroeze Kipkarkas Mousse met biologisch meel (kan ook glutenvrij meel zijn) met havermoutvlokken, en een rijpe banaan.
500g Kroeze Kipkarkas Mousse
100g meel
50g havermoutvlokken
1 rijpe banaan
Neem een theelepel en een eetlepel en vorm hoopjes op de siliconen vellen of op bakpapier wanneer u in de oven droogt. Hoeft niet in een supermooie ronde koekjes want de hond heeft geen oog voor de vorm, hij eet ieder koekje met dezelfde gulzigheid



Prak alles eerst door elkaar met een vork, daarna neem een wegwerphandschoen en meng/knijp alles fijn en klein.

Stap 3.
Met behulp van een theelepel en eetlepel leg bultjes op de siliconen vellen of op het bakpapier.


Stap 4.
Nu begint het ‘uitdroog’ proces, plaats de hondenkoekjes in de dehydrator of oven, start 1 uur op 70 graden Celsius. Na een uur verlaag de temperatuur tot 55 graden Celsius. In de oven op 170 graden Celsius en controleer vaak hoe droog ze al zijn geworden.


Stap 5.
Na ongeveer 3 uur drogen neem de siliconen vellen in de dehydrator weg en leg de hondenkoekjes op de plastic matten. Bij de oven nieuw bakpapier op de bakplaat leggen en de hondenkoekjes omgedraaid op het nieuwe bakpapier leggen. Nog 1 uurtje drogen op 40 graden Celsius in de dehydrator of 1 uur in de oven.


Stap 6.
Laat de hondenkoekjes afkoelen en plaats ze dan in een luchtdichte box, in een zip plastic zak of in een vacuüm-zak. De hondenkoekjes zijn in de vriezer minstens 6 maanden houdbaar en in de koelkast ongeveer 2-3 maanden maar meestal zijn ze dan allang op want de honden zijn er dol op
