Stap 1.
Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Stap 2.
Gebruik een scherp mes en probeer zoveel als mogelijk het vet van de Kroeze Kippenhartjes te verwijderen en snijdt ze doormidden.



Stap 3.
Leg de halve hartjes op de siliconen vellen of op het bakpapier. Het vet wat overblijft kan ingevroren worden voor later of meteen worden gevoerd.


Stap 4.
Nu begint het ‘uitdroog’ proces, plaats de kippenhartjes in de dehydrator of oven.

Stap 5.
Dehydrator op 35 – 40 Celsius, ongeveer 16 uur drogen
Oven op 170 Celsius met een pollepel tussen de deur zodat de lucht kan circuleren, ongeveer 4 uur.
Na ongeveer driekwart van de tijd neem de siliconen vellen in de dehydrator weg en leg de hartjes of de plastic matten. Bij de oven nieuw bakpapier op de bakplaat leggen en de hartjes omgedraaid op het nieuwe bakpapier leggen.




Stap 6.
Laat de hartjes afkoelen en plaats ze dan in een luchtdichte box, in een zip plastic zak of in een vacuüm-zak. De hartjes zijn in de vriezer minstens 6 maanden houdbaar en in de koelkast ongeveer 2-3 maanden maar meestal zijn ze dan allang op want de honden zijn er dol op.



Wilt u de hartjes droger dan de uitdroogtijd verlengen of de temperatuur verhogen naar 60 graad. Wij houden van hartjes die nog een beetje vochtig zijn, dus niet kurkdroog, en daardoor ook geschikt voor pups en kleine hondjes.