Stap 1.
Als u een ontvochtiger (dehydrator) bezit zet hem klaar voor gebruik met de siliconen vellen erin. Wanneer u een oven gaat gebruiken leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Stap 2.
Gebruik een scherp mes en probeer zoveel als mogelijk het vet van de Kroeze Kipfilet te verwijderen.

Sla de kipfilet plat met de vleeshamer, heeft u geen vleeshamer gebruik dan een deegrol of zoiets.
U kunt kiezen tussen blokjes snijden of strips.



Stap 3.
Leg de stukjes en of strips kippenborst op de siliconen vellen of op het bakpapier.


Stap 4.
Nu begint het ‘uitdroog’ proces, plaats de kipfilet in de dehydrator of oven en vergeet niet de pollepel tussen de ovendeur te zetten.
Stap 5.
Dehydrator op 70 Celsius, ongeveer 4 uur drogen
Oven op 170 Celsius met een pollepel tussen de deur zodat de lucht kan circuleren, ongeveer 2 uur.


Na ongeveer driekwart van de tijd neem de siliconen vellen in de dehydrator weg en leg de stukjes en of strips kipfilet op de plastic matten.
Bij drogen in de oven nieuw bakpapier op de bakplaat leggen en de kipfilet strips of stukjes omgedraaid op het nieuwe bakpapier leggen.


Stap 6.
Laat de kipfilet strips of stukjes afkoelen en plaats ze dan in een luchtdichte box, in een zip plastic zak of in een vacuüm-zak. Ze zijn in de vriezer minstens 6 maanden houdbaar en in de koelkast ongeveer 2-3 maanden maar meestal zijn ze dan allang op want de honden vinden ze heerlijk