BARF, wat is dat?

Vol enthousiasme, iedere dag opnieuw, kijken honden die het BARF-dieet volgen uit naar hun eten. BARF brengt plezier in het leven van honden en hun eigenaren, een overtuiging die overigens inmiddels door telkens meer mensen wereldwijd wordt gedeeld.

BARF staat voor Bones And Raw Food. De Australier Ian Billinghurst, de Engelsman Tom Lonsdale en de Canadees Mogens Eliasen zijn de bekendste propagandisten voor het voeren van rauwe natuurlijke diëten aan honden. Het uitgangspunt is dat honden rechtstreeks van de wolf afstammen en als carnivoren daarom ook het beste af zijn met voeding die zo dicht mogelijk staat bij die van hun voorouders. Gedurende een groot deel van de domesticatiegeschiedenis van de hond kregen honden jachtbuitresten van de mens. De vriendschap tussen mens en hond bestond al ver voordat de kant-en-klare hondenbrok werd uitgevonden en het hondenvoer zoals we dat tegenwoordig kennen is een ontwikkeling van de laatste 50 jaar.

Moderne hondenvoeders die rijk aan koolhydraten zijn, zijn voor honden daarom minder geschikt. Volgens de BARF-methode moet het dagelijkse voeraanbod voornamelijk bestaan uit rauwe botten. De hond zijn eten zelf samenstellen is voor veel mensen te veel werk en daarom hebben wij Kroeze Barf Compleet Menu, verse kipkarkas botten aangevuld met een rauw spier- en orgaanvlees (in de gehaktmolen gemalen) voor uw hond samengesteld.

Tevens kunt u bij Kroeze Barf een groot assortiment aan vers ingevroren kipproducten verkrijgen, zoals o.a. karkas, hart, maag, huid, en meer.

Overstappen op Barf

Overstappen op Barf? Er zijn talloze redenen te bedenken waarom hondeneigenaren besluiten om hun hond te laten ‘barfen’ maar de belangrijkste reden is wel de

Lees verder »

Barf ingrediënten

Barf ingrediënten Voeding volgens de BARF-methode bestaat uit rauwe botten, spiervlees, orgaanvlees, groenten, fruit, eieren, vis, e.d. Bij Kroeze draait alles om de kip, licht

Lees verder »

Onder Botten vallen onderstaande producten, inclusief BARF Compleet.